
BBQ Workshop
Tijdens de BBQ Workshop maak je uitgebreid kennis met het bereiden van meerdere gangen op de Big Green Egg kamado’s barbecue of op kettel kogel bbq’s zoals een Napoleon of Weber.
We gaan aan de slag met een aantal gerechten en technieken die je misschien zelf nog niet eerder heeft geprobeerd. We bereiden zowel gezamenlijk als individueel een aantal gerechten op de barbecues. En als kers op de taart moeten alle vers bereide gerechten natuurlijk ook geproefd worden! Na de Workshop kun je met vertrouwen een compleet menu serveren.
De workshop is voor onervaren bbq’ers die onlangs een kamado hebben aangeschaft of overweegt er één te kopen.
Vragen en onderwerpen die langskomen tijdens de Basics barbecue Workshop:
- Uitleg over houtskool en brikketten;
- Hoe steek je de BBQ snel en eenvoudig aan?
- Hoe controleer je de temperatuur?
- Uitleg direct / indirect grillen
- Uitleg Hot & Fast versus Low & Slow
- Hoe werkt temperatuurbeheersing op de barbecue?
- Hoe grill je de perfecte steak?
- Wat kun je allemaal met rookhout?
- Wat zijn de must-have accessoires voor de beginnende BBQ’er ?
- Hoe onderhoud je een barbecue?
- Tips over voorbereiding en planning tijdens het grillen
De BBQ workshops worden gegeven op de vaste locatie van het Boerengoed bij de Hooimijt. Deze overdekte BBQ locatie is de perfecte uitvalsbasis. Bij alle weersomstandigheden kan de workshop doorgaan. De ruimte biedt verder veel privacy en is volledig voor uw gezelschap apart gereserveerd.
De workshops worden gegeven door ervaren pitmaster Jeroen Hazebroek. Jeroen weet alles van de BBQ en is zeer ervaren. Zijn veelgelezen BBQ boeken krijgen meer diepte in de workshop. Er wordt veel geproefd en naderhand worden de eigen bereidde gerechten gegeten. Tijdens de barbecue activiteit zijn er onbeperkte consumpties van de bar met bier, wijn en fris inclusief.
Vraag vrijblijvend een datum aan om met jouw gezelschap / groep te gaan BBQ’en en eten. Prijs is op aanvraag.