Beschrijving
Bij de BBQ Workshop komen verschillende bereidingen van vleesgerechten aan bod. In 4 uur tijd ga je roken, grillen, bakken en uiteraard veel proeven en eten.
Alle typen BBQ’ers kunnen meedoen; zowel beginner tot meer ervaren Pitmaster. We gaan van elkaar leren en vooral zelf aan de slag!
Leer van BBQ pitmaster Rino Lafranceschina verschillende recepten, bereidingen en het gebruik van de Kamado.
Bij binnenkomst staat er al een heerlijk gerechtje voor je klaar als smakelijk welkom. Rino begint met een welkomstwoordje.
Daarna komt er een stukje theorie aan bod waarbij het gebruik van de Kamado wordt uitgelicht.
Vragen zoals:
- Hoe maak je de BBQ op de juiste manier aan?
- Hoe houd je de Kamado op temperatuur?
- Hoe maak je de BBQ schoon/ hoe krijgt de Kamado het beste onderhoud?
- Waar moet je op letten tijdens het gebruik?
Daarna wordt de groep in kleinere groepjes verdeeld van 2 à 3 personen. Vervolgens krijgt ieder groepje 2 of 3 gerechtjes als opdracht mee, waar je mee aan de slag gaat.
Deze bereid je zelf op de BBQ uiteraard met aanwijzingen en tips van Rino.
Als een gerechtje klaar is, wordt dit met de groep opgegeten. Hierdoor kan het zijn er maarliefs 9-gangen tot stand komt.
Valkuilen, tips en verbeteringen worden besproken waarbij je echt van elkaars ervaringen gaat leren.
Kom ook op 30 Mei van 12.00 tot 16.00 uur bijleren en wordt een echte BBQ pitmaster met kennis van zaken!
Alle dranken tijdens de workshop zijn inclusief in de prijs.
Ook bij regen zit je heerlijk droog, en samen met de kampvuren en BBQ’s die branden maken we het behagelijk. Zorg wel dat je een goede jas aandoet, want de ruimte is half open.
– Tagliata di Manzo
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.