Beschrijving
De culinaire avond staat in het teken van wild. Kok Jeroen Hazebroek bereidt het 5-gangendiner. Het wild wordt geleverd door de jagers die het gebied in Enspijk de wildpopulatie onderhouden. De lokale ingrediënten voor de gerechten zijn dus ook kort daarvoor geschoten. Het volledige menu is dus ook afhankelijk aan ‘dat wat het land ons geeft’.
Op dit moment bestaat het menu uit 5-gangen:
Vooraf:
- Ontvangst met een jachtbittertje en koud voorgerecht met wildpaté
- Flammkuchen met wildzwijnham
- Wilde eendenborstfilet met veenbessen compote
Hoofdgerecht
- Hazenpeper met knolselderij stamppot
of
- Reerug met geroosterde wintergroenten
Nagerecht
- Perencrumble met peren likeur en vanille-ijs
Verder lichten de jagers tijdens deze avond de fascinerende wereld van het jagen toe. Vragen die aan bod komen:
- Hoe er wordt gejaagd?
- Wanneer is hiertoe toestemming?
- Hoe gaat het behoud van de wildpopulatie in zijn werk ?
- Wat is het nut van jagen?
Uiteraard is er ook ruimte om zelf in gesprek te gaan met de jager(s). Verbreed je kennis onder het genot van een heerlijk lokaal 5-gangenmenu.